Andebryst og poteter med appelsinsaus

Ingredienser
4 st andebryst
salt og pepper

Poteter og grønnsaker:
400 g skrellede poteter
250 g jordskokk
250 g østerssopp

Andebryst med østerssopp og ristede jordskokker og poteter med appelsinsaus. Foto: SVT.
2 st hvitløksfedd
1 ts sukker
0,5 dl hvit balsamicoeddik eller hvitvinseddik
smør og olje
salt og pepper

Appelsinsaus:
0,5 ts sukker
3 dl presset appelsinjuice
1-2 ts flytende kyllingbuljong
50 g smør
2 st sjalottenløk eller rødløk, finhakket
1 dl hakket persille
salt og pepper

Fremgangsmåte

Snitt anden i skinnet, salte og pepre. Stek anden på middelvarme med skinnsiden ned inntil den er litt sprø, ca. 7 minutter. OBS: stekes bare på ene siden.

Dette kan gjøres en time før gjestene kommer.

Nyttårsaften:
Sett ovnen på 130 grader. Like før du begynner å spise hummerforetten: sett anden i ovnen, med termometeret på 55 grader, da piper den når anden er ferdig. Dette tar rundt 15 minutter.

Poteter og grønnsaker:
Skrell jordskokken. Skjær jordskokken og potetene i mellomstore biter. Riv soppen i biter og knus hvitløken med for eks. baksiden av en kniv.

Brune jordskokken i 5 minutter i smør og olje. Ha i potetene, og fortsett å steke inntil de føles myke.

Hell på sukkeret og la det bli karamellisert. Salte og pepre. Ha på hvit balsamicoeddik. Ha folie over grønnsakene for å holde dem varme.

Saus:
Hell i appelsinjuicen og sukkeret i stekepannen. Hell på flytende kyllingbuljong. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Visp inn smøret og sil ned sausen i en ren panne. Ha plast over sausen, og sett til siden.
Dette kan forberedes på formiddagen om middagen skal spises på kvelden.

Kvelden:
Varm opp grønnsakene, anden og sausen i ovnen. Det skal ikke kokes.
Det siste du gjør er å blande løken og persillen i sausen. Skjær opp anden og server.

Sendt inn av Harald Brandsås

Forsiden akkurat nå
Denne drinken smaker virkelig av høst
Ukens drink

Denne drinken smaker virkelig av høst

En drink som både er leskende og samtidig smaker av høst med lett innslag av røyk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Seier i nordisk for sommelierer for Nikolai Haram Svorte på fjerde forsøk

Gull i Nordisk for sommelierer ble Nikolai Haram Svortes 11. medalje i norske og nordiske konkurranser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Benjamin Aarsland til topps i ny drinkkonkurranse

Stavangers fremste bartenderstjerne Benjamin Aarsland stakk av med seieren i konkurransen Buffalo Trace – Perfectly Untamed.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Matkurs: Bli en grillmester
Matkurs og vinkurs
Matkurs i Oslo

Matkurs: Bli en grillmester

25. oktober inviterer Weber deg til et amerikansk grillkurs. Perfekt for deg som vil løfte grillferdighetene til neste nivå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her