Bacalao

Ingredienser
Ingredienser
700 g utvannet og renset klippfiskfilét
8 middelstore poteter i skiver
3 - 4 løk i tynne skiver
3/4 dl olivenolje
1 ss tomatpuré
1 boks grovhakkede hermetiske tomater, 400 g
1/2 ts pepper
Dersom du vil ha mere smak:
4 hvitløkbåter, finhakkes
1 paprika i strimler
1/2 - 1 chili, finhakket eller
1/4 ts chilipulver
50 g fylte grønne oliven
eller sorte oliven uten sten
4 ss finhakket frisk persille.

Fremgangsmåte

Varm olivenoljen i en gryte og rør inn tomatpureen. Tilsett de hermetiske tomatene.

Legg så klippfisk, løk og poteter lagvis i sausen. Legg hvitløk og chili innimellom om du ønsker.

Kok opp og la kjelen stå og trekke/småkoke på svak varme til potetene er kokt.

Litt frisk persille og sorte oliven på toppen ved servering.

Sendt inn av Jon-A. Antonsen

Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Noen ganger trenger vi en lett start på uka
Dagens rett

Noen ganger trenger vi en lett start på uka

Når du har dårlig tid, eller bare ikke har lyst til å bruke lang tid over komfyren er omeletter perfekte å lage. Prøv bare denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her