Bacalao de Kristiansund

Ingredienser
1kg klippfisk, utvannes i rent vann - 24timer pr cm tykkelse fisk og kuttes i biter
1/2kg løk i skiver
2kg poteter "Beate" - i 0,5cm tykke skiver
1/2 boks tomatpuré
1/2 boks søt paprika
1/2 boks hele tomater
0,5liter olivenolje (ex. vergin)
3-4 spansk pepper (cayennepepper)
1ss hviløk, knust
6stk sorte oliven

Fremgangsmåte

Legg først et lag med løk i bunnen på en tykkbunnet kasserolle, et lag med poteter og et lag med klippfisk. Skjær paprikaen i skiver og bland den med tomatpuré og tomatene. Rør dette sammen med olivenoljen, hvitløk og knust spanskpepper. Legg et lag av dette over fisken og gjenta prosessen til du har brukt opp alle råvarene. Sett kasserollen på svak varme og la den koke sakte i tre-fire timer. Den er ferdig når poteten er kokt. Dersom du ønsker å koke bacalaoen dagen før, må du sørge for at poteten er kokt når du setter den bort til kjøling. Ved oppvarming dagen etter, må det skje på svak varme, gjerne tre timer, slik at poteter og fisk ikke koker i stykker.

Sendt inn av Anne Kristin Buan

Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her