Bacalao de Kristiansund

Ingredienser
1kg klippfisk, utvannes i rent vann - 24timer pr cm tykkelse fisk og kuttes i biter
1/2kg løk i skiver
2kg poteter "Beate" - i 0,5cm tykke skiver
1/2 boks tomatpuré
1/2 boks søt paprika
1/2 boks hele tomater
0,5liter olivenolje (ex. vergin)
3-4 spansk pepper (cayennepepper)
1ss hviløk, knust
6stk sorte oliven

Fremgangsmåte

Legg først et lag med løk i bunnen på en tykkbunnet kasserolle, et lag med poteter og et lag med klippfisk. Skjær paprikaen i skiver og bland den med tomatpuré og tomatene. Rør dette sammen med olivenoljen, hvitløk og knust spanskpepper. Legg et lag av dette over fisken og gjenta prosessen til du har brukt opp alle råvarene. Sett kasserollen på svak varme og la den koke sakte i tre-fire timer. Den er ferdig når poteten er kokt. Dersom du ønsker å koke bacalaoen dagen før, må du sørge for at poteten er kokt når du setter den bort til kjøling. Ved oppvarming dagen etter, må det skje på svak varme, gjerne tre timer, slik at poteter og fisk ikke koker i stykker.

Sendt inn av Anne Kristin Buan

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her