Bakt ishavsrøye og 4 x asparges
Sven Erik Renaa

Bakt ishavsrøye og 4 x asparges

Fremgangsmåte

Ishavsrøye:
Ishavsrøyen fileteres. Fisken er myk og får lett skader om du ikke er forsiktig når den fileteres. Legg fisken i saltlaken i ca 5 minutter. Skyll og tørk fisken forsiktig, og la den ligge ca 1 time før tilberedning.

Fisken bakes i ovnen ved 65 grader i ca 10-12 minutter med pepper og penslet med smør. Dra av skinnet ved servering.

Asparges x 4

Stekte hvite asparges:
Posjer aspargesen i ca 7-8 minutter i en lett beurre monté, smaksatt med hvitløk, sitron og salt. Avkjøl og tørk. Stekes i olivenolje ved servering og smakes til.

Asparges gelé:
Grovhakk og sauter løk og asparges, tilsett all væsken og parmesan, la det hele trekke ca 15 minutter. Sil av og mål opp, tilsett 1 g agar agar pr 3 dl væske og kok opp, la det få et lett oppkok og avkjøl i en bakk. Kutt geléen i kuber og rull i brødkrumme med litt ekstra parmesan.

Asparges crudité:
Høvle aspargesen med en mandolin i tynne strimler. Smaksett strimlene med de øvrige ingrediensene.

Asparges pistou:
Sauter spinat og asparges (aspargesen må være mør), med hvitløken i ¼ av olivenolje. Når alt er mørt, tilsettes ristede pinjenøtter og potetmospulver, kjør til puré i en blender med basilikum og oljen. Smak til med salt og cayennepepper.

Sendt inn av Sven Erik Renaa

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her