Blåbærpai

Ingredienser
2 1/2 dl hvetemel (150g)
knapt 1 dl sukker (90g)
1/2 ts bakepulver
150 g smør eller margarin
2 ss vann eller 1 eggeplomme
smør eler margarin til formen
Fyll:
2 dl blåbær
1/2 dl skker (ca 40g)

Fremgangsmåte

1. Bland mel, sukker og bakepulver. Smuldre smøret i melblandingen.
2. Ha i vannet eller eggeplommen. Arbeid deigen raskt sammen. La den stå kladt et karter.
3. Del deigen i to og trykk ut den ene halvdelen i formen.
4. Stek den i ovnen ved 175 grader i ca 8 min.
5. Fyll paiskallen med bær, strø over sukker. Stø resten av deigen over.
6. Stek paien i ovnen ved 175 garder i ca. 20 min.

Sendt inn av Hilde Waage

Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her