Brød med sellerifrø - Dana Roti fra India
Foto: Arundhati Sathe

Brød med sellerifrø - Dana Roti fra India

Fremgangsmåte

  1. Lag en myk deig av mel, ghee, koriander, salt, sellerifrø og vann.
  2. Del deigen i like store emner, omtrent 3 cm i diameter. Kjevle hvert emne flatt. Ha mel på bakebordet om nødvendig.
  3. Varm en takke og legg rotiene på den. Demp varmen og la dem steke til overflaten bobler seg. Snu dem og pensle med litt olje.
  4. Stek alle rotiene på samme måte.

Ghee eller klarnet smør, som vi sier i Norge, er meierismør som er varmet på en forsiktig måte slik at melkeproteinet, laktosen og vannet skilles ut og fjernes fra fettet. Mye brukt i India.

Serveres varme til en karrirett, yoghurt og pickles.

Mange spennende indiske retter finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Test en alternativ vri på syrefrisk chardonnay – du vil ikke angre
+
Godbiter i pollisten

Test en alternativ vri på syrefrisk chardonnay – du vil ikke angre

Det er først og fremst druenavnet morillon som forvirrer, men vinen er så god chardonnay som den kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Topp hvitvinskjøp med mye smak - og den er i basis
+
Ukens vin

Topp hvitvinskjøp med mye smak - og den er i basis

Denne flotte spanske hvitvinen som finnes på de fleste pol, matcher den rikeste sjømaten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du blåskjell i hvitvin på fransk: moules mariniere
Dagens rett

Slik lager du blåskjell i hvitvin på fransk: moules mariniere

Blåskjell som på fiskerkonas vis er den norske betydningen av moules mariniere. En veldig lettlaget, men også riktig måte å presentere ferske blåskjell på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne
Dagens rett

Fennikel er sommersmaken for mange - særlig når den spiller hoderollen i en salat som denne

Men også de andre friske salatingrediensene bidrar nå som de er på topp.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her