Brunostkremen (mousse):
Legg gelatinbladene til bløt i kaldt vann.
Smelt sukkeret med en spiseskje vann til en lys karamell. Ta kjelen av varmen og tilsett brunosten som er delt opp i biter. Rør til den er løst opp og tilsett melken. Rør godt. Når temperaturen er under 70 grader kan du tilsette de oppbløtte gelatinbladene.
Piske rømmen til krem.
Når karamellblandingen holder 40 grader, bretter du inne rømmekremen. Fordel kremen jevnt på en bakeplate med kanter. Sett kaldt, aller helst i fryseren.
Sjokoladekremen (ganash):
Varm opp fløten og saltet til 60 grader og tilsett brunosten og mandlene. Bruk stavmikseren for å oppnå en jevn masse. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Fordel også denne kremen på en silikonplate og sett i fryseren.
Kakebunn:
Separer eggeplommer og eggehviter. Pisk smør og halvparten av sukkeret til det er hvitt.
Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til stiv marengs.
Tilsett en tredel av melet og en eggeplomme og gjenta to ganger til. Rør godt mellom.
Tilsett den smeltede sjokoladen og brett inn den piskete eggehviten til du får en luftig masse. Fordel den over et bakebrett med bakepapir og stek i 6 minutter ved 190 grader.
Mørk sjokolademousse:
Pisk kremfløten stiv. Sett til side. Pisk egg på full hastighet. Lag karamell av sukkeret (maks 121 grader). Tilsett karamellen sakte i eggemiksen men ikke ha full hastighet. Fortsett å piske til blandingen er 24 grader.
Blant kremen og den smeltete sjokoladen godt. Ha i eggemiksen og bland til en jevn mousse.
Sett kaken sammen:
Lag lag i denne rekkefølgen:
Sjokoladekrem, kakebunn, brunostkrem, sjokoladekrem, brunostkrem.
Kaken dekkes med en mørk sjokolademousse og du kan velge formen du ønsker. Enten stikke ut rundinger eller dele opp i kvadratiske porsjonsbiter før du dekker med sjokolademoussen.
Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig