Chow Chow

Ingredienser
ca. 600 g grytekjøtt
2 løk
2 ss smør
1-2 ts karri (etter smak)
1 ts salt
1 kryddermål pepper
ca. 3 dl væske (kraft fra sopp, ananas og vann)
1 liten boks hermetisk sjampignon
1/2 boks ananas i biter
4 ss tomatpure
1 ss soyasaus
1 dl fløte + 1 ss maisennamel

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger eller strimler og finhakk løken.
Smelt smøret i pannen, la smøret bli nøttebrunt
Brun raskt små porsjoner med kjøtt.
Kok ut pannen med litt av væsken mellom hver bruning og ha det over i en gryte.
Brun løken og ha den i gryten.
Krydre med karri, salt og pepper og spe med væsken.
La kjøttet trekke under lokk ved 80 grader i ca. 30 min., til det er mørt.
Tilsett sopp, ananas, tomatpure, soyasaus og maisennamel utrørt i fløten og gi det et oppkok.
Smak til med salt og karri.
Server med ris og en grønn salat til. For å gjøre det litt eksotisk, server f.eks. skåler med banan (klem litt sitron over), pickles, hakkede salte nøtter eller nøtter ved siden av. Salaten kan da sløyfes.

Sendt inn av Linda Baade

Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her