Dyrestek, grytestekt

Ingredienser
1 1/2 kg dyrestek (Reinsdyr),
1 tynn skive spekk
2 ss smør
ca 3 dl. vann
ca. 3 dl. melk
SAUS
5 dl stekesjy
1 1/2 dl. sur fløte
geitost
ripsgele
2 ss hvetemel

Fremgangsmåte

Stell kjøttet, tørk og bind opp om nødvendig. Legg eventuelt en skive spekk rundt kjøttet eller skjær spekket i strimler og spekk steken.
I Gryte
Brun smøret, legg kjøttet i og brun det på begge sider. Tilsett krydder. Spe med avrm væske og la kjøttet surrre under lokk på svak varme på plate eller i oven (ca 200 gr.) Øs av og til og spe når det er nødvendig. Ta den ferdige steken opp , sil skyen. Litt av fløten kan slåes over steken og koke med de siste 15 minuttene.
SAUS
Spe sjyen om nødvendig. Tilsett jevning og la sausen koke i 5-10 minutter. Tilsett fløten. Smak sausen til.

Sendt inn av Rolf Eckhoff

Forsiden akkurat nå
Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her