Elins brokkoli og skinkepai

Ingredienser
Deig:
125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann

Fyll:
150 gram kokt skink skåret i strimler
4 egg
2,5 dl fløte
150 g revet ost
0,5 brokkoli
0,5 ts salt
0,3 ts pepper
0,3 ts muskat

Fremgangsmåte

Smuldre smør i melet til en deig, tilsett vannet. La deigen hvile 30-60 minutter i en pose i kjøleskapet. Press den ut i en paiform, prikk den med en gaffel og stek den i ca. 10-15 minutter på 200C til den er litt gylden. Forvell brokkolibuketter i 2 minutter, avkjøl. Dryss skinke på paibunnen, visp sammen egg, fløte og krydder. Legg på brokkolibuketter og strø på ost. Stekes videre på 200C i ca. 20-25 minutter.

Sendt inn av Hanne Furuhaug Paulsen

Forsiden akkurat nå
Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli den nye favoritten når maten skal raskt i magen
Dagens rett

Dette kan bli den nye favoritten når maten skal raskt i magen

I dag frister vi med saftig og smakfull håndmat som også er enkel og rask å lage. Nytes innen- eller utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønn softis-suksess på brygga

Pascals lysgrønne softis-kiosk på Aker Brygge i Oslo er en stor suksess.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her