Enkel og saftig sjokoladekake

Ingredienser
1 l kulturmelk
600 g sukker
200 g margarin
650 g hvetemel
5 ts natron
6 ts bakekakao

Glasur:
200 g sjokolader
1 dl fløte
100 g margarin
2 dl melis

Fremgangsmåte

Sett steikeovnen på 180 grader.



Smelt maragarin.

Ha kulturmelk i en bolle og tilsett natron. Rør det lett sammen.

Ha i sukker og bland godt.



Tilsett margarinen og sikt i hvetemel og kakao.

Rør alt godt sammen.



Ha røren i en bakepapirkledd langpanne.

Steik kaken i ca. 30 minutter.


Framgangsmåte Glasur :
Smelt margarin i en kjele og tilsett fløte. La dette bli varmt og trekk det av platen.

Ha i sjokolade og rør godt.

Tilsett til slutt siktet melis og rør til en glatt masse.



La glasuren avkjøles litt.



Smør glasuren jevnt utover kaken.



Skjær kaken i fine stykker og pynt gjerne med litt friske jordbær og sitronmelisse.

Sendt inn av Live Gn

Forsiden akkurat nå
Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her