Fritert vannbakkels med sjokolade og sitrus
Foto: Eva Brænd

Fritert vannbakkels med sjokolade og sitrus

Fremgangsmåte

Kok opp melk med krydderene sammen med smøret, la det rekke i 10 min. før krydderene siles fra. Kok opp igjen og tilsett siktet hvetemel.
Rør godt til massen slipper kjelen og ha den i kjøkkenmaskin. Kjøres med grind mens du tilsetter ett og ett egg ad gangen.

Fylles i sprøytepose og fylles i egnede former. Sprøyt i litt ganache og fryses i 2 timer før de friteres i olje ved 165 grader til de er gylne. Rulles deretter i sukker.

Ganache:
Fløten kokes opp og sjokoladen tilsettes. Varmes opp i vannbad til 60 grader før den kjøres i food processor på lav hastighet mens man sper i kald fløte til passe konsistens.
Blodappelsinsalat:
Varm opp 2 dl appelsinjuice med sukker og glukose. Tilsett gelatin og smak til. Skjær fileter av appelsinene. Bland inn filetene og melisse.
Sukkerpynt:
Kokes til karamell, avkjøles til passe konsistens før bruk.

Bruk fantasien!

Sendt inn av Espen Vesterdal Larsen,Gastronomisk Institutt, Oslo

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her