Grillad kyckling med pastasallad och pesto

Ingredienser
4 kyllingfiléter
Hvitløksbaguetter

MARINADE:
2 ss flytende honning
2 ss soyasaus
Saften av 1/2 sitron
Pepper

PASTASALAT:
300 g pasta (f.eks. Penne Tricolore), kokt
1 1/2 beger pesto
1/2 pose Ruccola
Hjertesalat
Romano-salat
4 - 6 plommetomater
Perletomater, halvert
1/2 krukke basilikum
Høvlet parmesan
Høvlet Gryère
2 ss olivenolje
Noen drag med hvitløkskvern
Pepper

Fremgangsmåte

1) KYLLING:
- Bland ingrediensene til marinaden og legg kyllingfilétene i. La stå noen timer.

- Grilles/stekes i stekepanne til de er gjennomstekte, ca. 5 min. på hver side.

- Serveres med pastasalat og hvitløksbaguetter.

2) PASTASALAT:
- Bland pesto i den kalde, kokte pastaen.

- Skjær plommetomatene i biter og riv salat i passe biter. Hakk basilikum. Bland dette med pastaen. Pepre godt og ta noen runder med hvitløkskvern.

- Høvle over ostene, strø over perletomatene og ringle over litt god olivenolje til slutt.

Sendt inn av Linn Uppstrøm

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her