Grillad kyckling med pastasallad och pesto

Ingredienser
4 kyllingfiléter
Hvitløksbaguetter

MARINADE:
2 ss flytende honning
2 ss soyasaus
Saften av 1/2 sitron
Pepper

PASTASALAT:
300 g pasta (f.eks. Penne Tricolore), kokt
1 1/2 beger pesto
1/2 pose Ruccola
Hjertesalat
Romano-salat
4 - 6 plommetomater
Perletomater, halvert
1/2 krukke basilikum
Høvlet parmesan
Høvlet Gryère
2 ss olivenolje
Noen drag med hvitløkskvern
Pepper

Fremgangsmåte

1) KYLLING:
- Bland ingrediensene til marinaden og legg kyllingfilétene i. La stå noen timer.

- Grilles/stekes i stekepanne til de er gjennomstekte, ca. 5 min. på hver side.

- Serveres med pastasalat og hvitløksbaguetter.

2) PASTASALAT:
- Bland pesto i den kalde, kokte pastaen.

- Skjær plommetomatene i biter og riv salat i passe biter. Hakk basilikum. Bland dette med pastaen. Pepre godt og ta noen runder med hvitløkskvern.

- Høvle over ostene, strø over perletomatene og ringle over litt god olivenolje til slutt.

Sendt inn av Linn Uppstrøm

Forsiden akkurat nå
Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Svak stemning i det globale vinmarkedet
+

Svak stemning i det globale vinmarkedet

Prisfallet for både 2021- og 2022-årgangen av Bordeaux er til dels dramatisk. Liv-Ex tror imidlertid bunnen er nådd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Putt middagen i et pitabrød og du er klar for stranda eller skogsturen
Dagens rett

Putt middagen i et pitabrød og du er klar for stranda eller skogsturen

Denne lettlagde middagsretten passer godt på late sommerdager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matparadiset Kvitsøy har også en restaurant - bli med til Grøningen
+

Matparadiset Kvitsøy har også en restaurant - bli med til Grøningen

Det er når det blåser som friskest, og vinden haler og drar i både deg og båten, at det gjør ekstra godt å komme til restaurant Grøningen. Her ønskes velkommen til et eldorado av smaker og opplevelser – i et gammelt naust på en øy i havgapet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her