Grillet biff med kryddersmør

Ingredienser
6 biffer, gjerne indre-, ytrefilet, mørbrad el entrecote
grillolje
salt og pepper

Kryddersmør:
6 flak marinerte soltørkede tomater
100 g smør/margarin
2 ss revet parmesanost
1 ss tomatpure
1/2 krm chilipepper
1/2 dl frisk basilikum, hakket
1-2 hvitløkbåter, finhakket

Fremgangsmåte

Start med kryddersmøret:
Grovhakk tomatene. Rør smn alle ingr og legg smøret på et ark matpapir. Form dette til en rull, ca 4 cm tykk og legg den i kjøleskapet noen timer. Ta fram rullen 1 time før servering, og kutt 1 cm tykke skiver av smøret. Det går lettere om du holder kniven under varmt vann før du skjærer.

Pensle biffene med grillolje, gjerne en times tid før grillingen starter.
Grill det romtempererte kjøttet noen min på hver side. Når rosa kjøttsaft pipler opp på den først grillede siden, er biffene rosa i midten.
Husk å la kjøttet hvile litt før det skal nytes.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her