Grillet tunfisk med rettichruller og agurktriangel
Frode Laupsa, Palace Grill

Grillet tunfisk med rettichruller og agurktriangel

Ingredienser
250 g fersk tunfisk
 
Rettichruller med koriandermajones:
1 liten rettich (japansk hvit reddik)
1 dl chardonnayeddik
2 dl sukker
3 dl vann
1 eggeplomme
2 dl nøytral olje
½ bunt koriander
Soyavinigrette:
2 dl soyasaus
½ dl portvin
200 g sukker
saft av 1 lime
½ chili, finhakket
1 stilk sitrongress, finhakket
20 g ingefær, finhakket
1 kvast koriander, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
saft + skall av 1 sitron
Urteolje:
2 dl nøytral olje (solsikke, mais)
1 kvast dill
½ potte gressløk
½ bunt koriander
Agurktriangel med avokado:
1 agurk
1 avokado
1 ss crème fraîche
1 knivsodd chilipulver
saft av ½ lime
4 vaktelegg
1 moden mango
1 pakke shizo purple (urt)
1 mini fennikel
1 kvast dill
50 gram lakserogn

Fremgangsmåte

Tunfisken pensles med nøytral olje tilsatt salt og pepper. Grilles på sterk varme i grillpanne. 1 minutt på hver side, skjæres så i 4 stykker.

Rettichruller med koriandermajones:
Lag en syltelake på chardonnayeddik, sukker og vann som du koker opp, settes til siden og avkjøles.

Skrell rettichen og kutt den i lange strimler ved hjelp av en potetskreller. Legg rettichstrimlene i laken og mariner i ½ time.

Lag en majones med c fint og bland inn i majonesen, smak til med salt pepper og chili.

Ta opp en rettichstrimmelen fra marinaden og legg en liten teskje med koriandermajonesen på strimmelen og rull sammen.

Soyavinigrette:
Ha alle ingrediensene til vinaigretten i en kasserolle og kok opp. Sett ned teperaturen og kok sakte ned til en sirup. Siles så av.
Urteolje:
Ha alle ingrediensene i en food-prossesor og kjør blandingen sammen til en fin masse.

Slås så over i kasserolle, gi det et oppkok slik at det emulgerer - la det koke i 4 minutter for å trekke ut så mye farge som mulig. Siles i en finmasket sil. Monteres (blandes) så med soyavinaigretten 50/50.

Agurktriangel med avokado:
Skrell agurken og lag lange strimler av agurk med potetskreller slik at du får 4 stk 2 x 10 cm brede bånd

Ha kjøttet fra en avokado, crème fraîche, chilipulver og limejuice i en food-prossesor og kjør det fint sammen. Smak til med salt og pepper.

Pakk blandingen så inn i agurkbåndene, slik at det blir en liten triangel.

Ferdigstillelse:
Legg opp den lynstekte tunfisken sammen med rettichrullen og agurktriangelet. Ha blandingen av urteolje og soyavinaigrette rundt.

Pynt med finhakket fennikel, lakserogn, mango i terninger og kokkosskum. Legg en eggeplomme fra vaktelegg på toppen av fisken.

Sendt inn av Frode Laupsa, Palace Grill

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her