Causa Limeña

Causa Limeña

Causa er en potetrett som tradisjonelt serveres som to lag med potetpure med fisk, avocado og majones i mellom. Her er en annen variant.

Fremgangsmåte

Majones:
Ha alle ingrediensene i en blender eller håndmikser til kremet konsistens.

Olivenmajones:
Ha majones, oliven og honning i en blender eller håndmikser til kremet konsistens.

Causa:
Skrell bakepotene. Kok opp en gryte med vann, tilsett bakepoteter og la koke til de er myke.

Tøm av vannet og mos potetene grundig  til pureen er glatt og fritt for klumper.

Ha i en bolle og tilsett aji amarillo chilipasta, limesaft og rapsolje. Smak til med salt og bland godt sammen. Sett til side.

Aji amarillo chilipasta kan du lage selv

I en annen bolle, bland tunfisken og 1,8 dl majones jevnt med en gaffel.

Anretting:
Fyll potetmosen i en sprøyte og sprøyt den ut i et mønster på tallerkenen. Legg tunfisk-majonesen på. Legg på avocado i båter og cherrytomat. 

Topp med halve kalamataoliven, salatblader, og reddik og løk i syltynne skiver.

Fyll en sprøyte med majones og lag dråper rundt på tallerkenen. Gjenta med olivenmajonesen. 

Se de andre spennende oppskriftene fra denne oslorestauranten

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 Sendt inn av Aymara https://aymara.no/ 

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her