Grønnsakgryte med kjøtt (Gjuvetsch) (Bulgaria)

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i passe biter, krydre det med salt, pepper og paprika og fres det i halvdelen av fettet.

Gjør grønnsakene i stand. Skjær pepperfruktene i strimler etter at frøstokk og kjerner er fjernet. Purrene skjæres i 2 cm tykke skiver, løkene i ringer, tomatene i båter og de skrellede potetene i terninger. Del auberginene på langs, fjern de største kjernene og skjær dem så i halvsirkler av lillefinger-tykkelse. Skjær zucchinien i tykke skiver.

Ta kjøttet opp av gryten. Smelt resten av fettet og vend alle grønnsakene godt i gryten. Tilsett salt og finhakket persille. Vend det hele igjen noen minutter i fettet og ha innholdet av gryten over i en ildfast form sammen med lammekjøttet og skyen av det. Tilsett 1 dl vann og la formen stå i ovnen ved 160 C i ca 1 time.

Pisk eggene sammen med yoghurten og litt salt. Hell dette over retten og sett formen i litt sterkere varme, 225 C i stekeovnen. Når det har dannet seg en lett skorpe, tas retten ut og serveres med det samme.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. oktober i Oslo

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret

Bli med på en helt unik aften med viner fra Albert Bichot. Vinprodusenten som er kjent for sine flotte viner og som blender av P.A. Larsen-vinene fra Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her