Thai-inspirert helgrillet fisk med chili og hvitløk
Apéritif

Thai-inspirert helgrillet fisk med chili og hvitløk

I thailand grilles tradisjonelt hel snapper over åpen ild med friske urter og sterke krydder. Her i kalde Nord må vi ofte ta til takke med alternative løsninger. Lag denne herlige og smaksrike fiskeoppskriften i ovnen eller på grillen.

Fremgangsmåte

 Forvarm ovnen til 190°C eller varm grillen til 250°C.

Kjør alle ingrediensene til chili og hviløksmarinaden sammen i en blender eller med en stavmikser. Reserver 3 ss av marinaden. 

Kutt diagonale kutt med 2 cm mellomrom på hver side av fisken. Smør marinaden godt over hele fisken og ned i kuttene på begge sider. 

Tilberedning på grill:
Børst grillristen med litt solsikkeolje slik at fisken ikke setter seg fast. Grill fisken på 7 minutter på hver side, og pensle med gjenværende mariande mens du griller. Om fisken er veldig stor eller tykk, kan det hende den må grilles litt lengre. La fisken ligge på grillen i minst 5 minutter før du flytter på den, ellers er det lett at skinnet sitter fast. Fisken er klar når skinnet er gyllent og sprø og kjøttet er hvitt.

Mens fisken tilberedes bland sammen 2 ss olivenolje med 2 teskjer av chili- og hvitløksmarinaden og 1 ts fiskesaus. Smak til med evt fersk lime. Bland sammen koriander, thai basilikum, bønnespirer og chili, og ha dressingen over. Strø med sprøstekt løk til slutt. Server med grillede poteter og salatblader. 

  •  Tilberedning i stekeovn:

Plasser fisken på en stor bit aliminusfolie, pakk fisken løst inn i folien, slik at oversiden av folien ikke er i kontakt med fiskens overflaten og forsegl endene godt.  Stek fisken midt i ovnen på en rist i 15 minutter. Om fisken er veldig stor eller tykk, kan det hende den må steke litt lengre. Ha fisken ut av ovnen og sjekk at den ikke er langt fra å være ferdig. Åpne opp folien slik at fisken ikke lenger er tildekket og tilsett 2 ss av marinaden. Skru stekeovnen til grillinstilling og grill i 5 til 8 minutter til fisken er gyllen og sprø. 

Tips:
Du kan også bruke koteletter av kveite eller skrei til denne oppskriften. For best smak behold bitene så store som mulig. 

 

 Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt
Dagens rett

En lun salat med couscous, kylling og bakte grønnsaker er mettende og godt

Den er også en fin måte å rydde i kjøleskapet på, for her kan du bruke de grønnsakene du har. Det gjelder bare å være litt kreativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking
Dagens rett

Når fisken får et opphold i urtemarinade, er det veldig lite ekstra som trengs utover steking

Steinbit er en av våre mest spennende fiskeslag som dessverre er truet av overfiske. Men en gang i blant, og spesielt om den du får tak i er fra bærekraftig oppdrett, er det en super gjest på tallerkenen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nesten full pott til Svanen - nok en gang

Under barshowet Norse Bar Awards 2024 ble Svanen årets bar, også prisen årets barteam tilfalt Svanen samt ikke minst prisen for årets cocktailmeny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv vertikalsmaking med bærekraftige viner fra hele Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 17. september

Eksklusiv vertikalsmaking med bærekraftige viner fra hele Toscana

Bli med på en unik vinopplevelse den 17. september. Dette er en sjelden mulighet til å smake og sammenligne viner fra ulike årganger og deler av Toscana.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec
Dagens rett

Få smaken på tyrkisk mat før ferien med güvec

Denne tradisjonelle tyrkisk lammegryte med masse grønnsaker, er veldig lettvint å lage, siden den stekes ferdig i stekeovnen. Passer det ikke i dag er oppskriften kanskje gull verd i helgen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her