Russiske pelmenie med kjøtt
Foto: iStockphoto

Russiske pelmenie med kjøtt

Fremgangsmåte

Deigen:
Sikt melet med saltet på en bakeplate eller rett på benken. Ha i sukkeret dersom du ønsker dette.

Pisk sammen eggene sammen med litt vann og arbeid dette inn melet litt etter litt. Kna godt mellom hver gang du tilsetter væske.

Når du har tilsatt alle eggene forsetter du med lunkent vann litt etter litt og jobb deigen sammen til en smidig og elastisk deig på lik linje med en pastadeig.

Klapp deigen ut til en flat kake og pakk den inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Fyllet:
Finhakk løken i en foodprosessor og bland inn i kjøttdeigen sammen med salt og nykvernet pepper etter smak.

Kna godt sammen og spe med oksekraften til du får et litt bløtt fyll.

Slik lager du pelmeni:
Del opp deigen i åtte og kjevle den tynt ut på et melet bakebord. Deigen skal ikke være stort tykkere enn 2 millimeter. Du kan også bruke en pastamaskin til dette.

Skjær ut sirkler av deigen (bruk gjerne et glass som mal) og legg på 1 ts fyll midt på hver runding.

Fukt kanten av halvparten av sirkelen med litt vann og fold over resten av deigen. Klem godt sammen med tommel og pekefinger til du får en bølgete kant. Klem eventuelt endene av pelmenien sammen som en tortellini.

Pass på at det ikke er noe luft rundt fyllet og at det ikke er noen hull i pelemenien. Legg de ferdige pelmeniene på et melet brett og ha litt mel over slik at de ikke fester seg til hverandre.

Slik koker du pelmenie:
Kok opp en stor kasserolle med godt saltet vann eller helst kjøttbuljong og ha i pelmeniene. Når de flyter til overflaten er de ferdige.

Ta pelmeniene opp med en hullsleiv og vend dem i smeltet smør.

Server pelmeniene rykende varme med sitronbåter, vineddik og rømme i egne skåler ved siden av slik at man kan forsyne seg selv. En frisk salat hører gjerne til.

Flere internasjonale retter

Tips: Hvis du lager flere pelmenie enn hva du skal servere, kan du bare fryse de som er til overs før du koker dem. De holder seg i ca 3 måneder.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her