Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Fiskecurry fra Sri Lanka
Apéritif

Fiskecurry fra Sri Lanka

Det fine med fisk er at det både smaker deilig og tar kort tid å tilberede. I denne curryen kombineres fast breiflabb med heftige smaker fra det indiske subkontinentet.

Fremgangsmåte

Bland limesaft, gurkemeie og salt i en stor bolle med en klype chilipulver. Del fisken i passe store stykker og vend dem forsiktig i marinaden. Dekk til og avkjøl.

Varm ghee i en stor kjele over middels høy varme, tilsett de hele krydderne og karriblader og rør til krydderne popper, ca 1 minutt. Tilsett deretter deretter løk, hvitløk og 1-2 birdseye chili, avhengig av hvor sterk du vil ha curryen. Stek til grønnsakene er møre, ca 4-5 minutter, og rør av og til.  Rør inn de malte krydderne, og stek videre til de er aromatiske. Tilsett så tomat og stek videre til tomatene begynner å bryte sammen, 2-3 minutter. Tilsett tamarind, kokosmelk og fiskekraft og la det småkoke i 8-10 minutter.

Kok basmatiris etter anvisning på pakken. Fjern fiskestykkene fra marinaden og plasser dem forsiktig i sausen. Posjer fisken lett i ca 5 minutter. Server med dampet basmati ris, frisk koriander og evt roti

Tips:
Ghee er klaret smør hvor melkeproteinpartiklene er fjernet slik at det tåler høyere temperatur. Det kan kjøpes i asiatiske matforretninger eller lages ved å smelte smør på lav varme og skumme av melkeproteinpartiklene som danner seg på toppen.

Roti kan også kjøpes i frysedisken i asiatiske matbutikker og smaker utmerket til denne retten. 

Her finner du flere spennende curryoppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig

Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus

Forsiden akkurat nå - 4

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her