Fiskecurry fra Sri Lanka
Apéritif

Fiskecurry fra Sri Lanka

Det fine med fisk er at det både smaker deilig og tar kort tid å tilberede. I denne curryen kombineres fast breiflabb med heftige smaker fra det indiske subkontinentet.

Fremgangsmåte

Bland limesaft, gurkemeie og salt i en stor bolle med en klype chilipulver. Del fisken i passe store stykker og vend dem forsiktig i marinaden. Dekk til og avkjøl.

Varm ghee i en stor kjele over middels høy varme, tilsett de hele krydderne og karriblader og rør til krydderne popper, ca 1 minutt. Tilsett deretter deretter løk, hvitløk og 1-2 birdseye chili, avhengig av hvor sterk du vil ha curryen. Stek til grønnsakene er møre, ca 4-5 minutter, og rør av og til.  Rør inn de malte krydderne, og stek videre til de er aromatiske. Tilsett så tomat og stek videre til tomatene begynner å bryte sammen, 2-3 minutter. Tilsett tamarind, kokosmelk og fiskekraft og la det småkoke i 8-10 minutter.

Kok basmatiris etter anvisning på pakken. Fjern fiskestykkene fra marinaden og plasser dem forsiktig i sausen. Posjer fisken lett i ca 5 minutter. Server med dampet basmati ris, frisk koriander og evt roti

Tips:
Ghee er klaret smør hvor melkeproteinpartiklene er fjernet slik at det tåler høyere temperatur. Det kan kjøpes i asiatiske matforretninger eller lages ved å smelte smør på lav varme og skumme av melkeproteinpartiklene som danner seg på toppen.

Roti kan også kjøpes i frysedisken i asiatiske matbutikker og smaker utmerket til denne retten. 

Her finner du flere spennende curryoppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her