Grov kjøttpudding med paprika, mais og kålstuing
Foto: melk.no

Grov kjøttpudding med paprika, mais og kålstuing

Kjøttpudding kan lage såvel til hverdags. Denne grove kjøttpuddingen før følge av både paprika, mais og en deilig kålstuing.

Fremgangsmåte

Kjøttpudding:
Rør salt godt inn i karbonadedeigen til deigen blir seig.

Rør inn potetmel, egg og krydder. Ha i litt melk av gangen, mens du rører godt. Rør til slutt inn mais og paprika.

Ha massen i en smurt brødform. Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca 1/3 oppover formen.

Stek kjøttpuddingen på 180 grader i ca 1 time.

Kålstuing:
Kok hodekålen knapt mør i lettsaltet vann. La den renne av seg i et dørslag.

Lag hvit saus ved å smelte smøret i en kjele ved middels varme.

Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.

Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp.

Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett salt, og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til.

Tilsett kokt avrent kål og smak til med salt og pepper.

Serveres med kokte poteter.

Flere oppskrifter med kjøttpudding finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen