Grov kjøttpudding med paprika, mais og kålstuing
Foto: melk.no

Grov kjøttpudding med paprika, mais og kålstuing

Kjøttpudding kan lage såvel til hverdags. Denne grove kjøttpuddingen før følge av både paprika, mais og en deilig kålstuing.

Fremgangsmåte

Kjøttpudding:
Rør salt godt inn i karbonadedeigen til deigen blir seig.

Rør inn potetmel, egg og krydder. Ha i litt melk av gangen, mens du rører godt. Rør til slutt inn mais og paprika.

Ha massen i en smurt brødform. Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca 1/3 oppover formen.

Stek kjøttpuddingen på 180 grader i ca 1 time.

Kålstuing:
Kok hodekålen knapt mør i lettsaltet vann. La den renne av seg i et dørslag.

Lag hvit saus ved å smelte smøret i en kjele ved middels varme.

Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.

Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp.

Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. Tilsett salt, og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til.

Tilsett kokt avrent kål og smak til med salt og pepper.

Serveres med kokte poteter.

Flere oppskrifter med kjøttpudding finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Tsjekkia
    Tsjekkia
    Volum: 0.33 l Pris: 40.90 kr Bestillingsutvalget
    86 POENG
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her