Italiensk iskrem

Ingredienser
Iskrem:
175 g sukker
6 ss vann

2 eggehviter
litt salt

3 dl kremfløte

Smakstilsetning:
ca 150g smeltet mørk sjoko
3-4 ss godt søtet tykk fruktmos
eller 2-5 ss likør

Dersom det ønskes karamellsmak, bruk brunt sukker.

Fremgangsmåte

Ha sukker og kaldt vann i en tykkbunnet kjele. Varmes deretter langsomt opp til alt sukker er oppløst, men uten å koke! Når alt sukkeret er oppløst, la laken fosskoke i 2 min. uten å røre.

Pisk hviter og salt til de er stive og blanke.

Hell den kokende sukkerlaken over i en jevn, tynn strøm under konstant visping. Fortsett vispingen i ca. 2 min. til blandingen er glatt og tykk.

Skjær smakstilsetningen inn i blandingen.

Pisk kremfløten tykk, men ikke for stiv, og skjær den inn i blandingen.

Ha alt over i en form, og la stå i fryseren i minst 4 timer (kan gjerne stå over natten).

Sendt inn av Arvid Olsen

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag finner du ingrediensene utendørs
Dagens rett
Pai med nesler og ost

I dag finner du ingrediensene utendørs

Nesler er en dårlig utnyttet ressurs - helt gratis og perfekte akkurat nå. Ut og plukk og prøv deg på denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her