Iskrem med cookiedeig og sjokoladechips
Foto: LauriPatterson

Iskrem med cookiedeig og sjokoladechips

Chocolate Chip Cookie Ice Cream er en såkalt guilty pleasure - og veldig amerikansk hvor ustekt deig blandes med iskrem. En typisk elske- eller hate-dessert.

Fremgangsmåte

Iskrem:
Kok opp kremfløten og melken i en tykkbunnet kjele ved middels varme. Ta av platen, men hold massen varm. Rør inn glukose.

Pisk sukker, vaniljesukker og eggeplommer til eggedosis. Tilsett fløteblandingen mens maskinen går. Ha den nye blandingen tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp mens du rører og massen tykner. Stopp når den holder 75 grader. Ta av platen.

Avkjøl på benken først og deretter i kjøleskap. Hell massen i en iskremmaskin. Hvis du ikke har det, fryser du massen inn i fryseren, men da må du huske å røre hver halve time for å unngå istapper i iskremen. Innfrysing tar ca 3 timer.

Cookiedeig:
Pisk romtemperert smør og sukker luftig. Pisk inn melken. Sikt I mandelmel og vaniljesukker og bland godt. Bland inn sjokoladechipsene til slutt. Sett deigen i kjøleskap i 10-15 minutter.  

Når iskremen er nesten helt innfryst, blandes cookiedeigen inn i klumper på ca 1 ss av gangen. Du kan velge om du vil ha større eller mindre deigklumper. 

Den er klar til å serveres, men kan også fryses inn for senere bruk.

Tips: Du kan tilsette mer sjokoladechips om du ønsker.

Tips: Du kan også bruke knuste non stop eller andre typer småsjokolader i stedet for sjokoladechips.

Se våre andre oppskrifter på iskrem og sorbet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sjelden hvitvinskraft for 195 kroner
+
Ukens vin

Sjelden hvitvinskraft for 195 kroner

Denne hvitvinen er en klar kandidat til det aller beste kjøpet på polet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
+
Tester
De beste rosévinene i 2023

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner

Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2022 og 2021, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kyllingmiddagen en indonesisk touch i dag
Dagens rett
Indonesisk kyllingwok med reker

Gi kyllingmiddagen en indonesisk touch i dag

Peanøtter, reker, søt soyasaus og litt til er det som skal til for å skape litt ekstra stas på den noe smaksvake kyllingfileten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En salat kan fint serveres som toast
Dagens rett
Grillet chevre på brød med valnøtter

En salat kan fint serveres som toast

Grillet chèvre serveres ofte i en salat med valnøtter og krutonger, men her kommer den som en sandwich. Veldig enkelt og veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her