Bananis med avokado og kokos
Foto: Synøve Dreyer

Bananis med avokado og kokos

Denne desserten også kjent som nicecream er både supersunn og supergod. Perfekt når du er fysen på noe godt og søtt, men ikke vil ha tilsatt sukker.

Fremgangsmåte

Legg hele modne bananer og (skrelt og kuttet) avocado i fryseren. Eller velg fryst avocado fra butikken. 

Kjør fryste bananer og kokosmelk i en kraftig blender til det har fått iskrem-konsistens.

Tilsett fryst avokado og kjør blenderen videre til alt er blandet.

Pynt isen med med kokosmasse og server den umiddelbart  - enten i fire dessertskåler eller i en glassbolle.

Du kan også ha massen i en form og putte i fryseren til senere bruk.

Tips:
Om du vil friske opp fargen, kan du tilsette litt finhakket sitronmelisse i blenderen. Det løfter også friskheten i smaken noen hakk.

Liker du ikke kokossmaken, kan du bruke usøtet yoghurt i stedet, og om du ikke liker valnøtter, kan du bruke pinjekjerner. De gir en mildere lett søtlig nøttesmak.

Og er ikke dette søtt nok, kan du tilsette en teskje flytende honning. 

Se våre andre oppskrifter med banan

Her finner du mange kjølig desserter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her