Jamies Chili con Carne

Denne oppskriften på Jamies Chili con Carne er sendt inn av en av våre lesere og er blitt veldig populær.

Ingredienser

2 mellomstore løk
1 fedd hvitløk
olivenolje
2 strøkne teskjeer chilipulver
1 fersk rød chili, uten frø og finhakket
1 toppet teskje malt spisskummin eller knuste kumminfrø
havsalt og nykvernet sort pepper
ca en halv kilo grytekjøtt eller god kjøttdeig
200 g soltørkede tomater i olje
2 bokser hakkede tomater
½ kanelstang
2 bokser grytebønner, fjern laken

Fremgangsmåte

Hakk løk og hvitløk i en kjøkkenmaskin, deretter freser du det i litt olivenolje i en panne eller gryte.

Tilsett chilipulver, fersk chili, kummin og litt salt og pepper. Tilsett kjøttdeigen og la det steke til det er blitt brunt.

Hakk de soltørkede tomatene i kjøkkenmaskinen med litt olje og hell oppi gryten.

Tilsett tomater, kanelstangen, og et glass vann. Smak til med salt og pepper hvis det er behov.

La det koke opp, og la det småkoke under lokk i halvannen time. Ha i bønnene en halvtime før det er ferdig, de skal bare varmes opp.

Tips:
Chili smaker enda bedre hvis du lager den en dag før du skal servere den, (Da får smakene utviklet seg skikkelig), og det er veldig greit hvis du skal ha gjester og ikke har lyst til å være strandet på kjøkkenet. Bare ta den ut av kjøleskapet og varm den opp.  Server med masse fersk brød, en bladsalat, og en god dose yoghurt naturell eller guacemole.

Se Apéritifs andre oppskrifter på Chili con Carne

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Entrecôte er kanskje det beste du kan slenge på grillen
Dagens rett

Entrecôte er kanskje det beste du kan slenge på grillen

Hvis du marinerer kjøttet slik som i denne oppskriften, får du enda mer ut av godsakene. Og tilbehøret er ekstra smaksrikt og vegetarisk. Slik blir ingen glemt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her