Hakk løk og hvitløk i en kjøkkenmaskin, deretter freser du det i litt olivenolje i en panne eller gryte.
Tilsett chilipulver, fersk chili, kummin og litt salt og pepper. Tilsett kjøttdeigen og la det steke til det er blitt brunt.
Hakk de soltørkede tomatene i kjøkkenmaskinen med litt olje og hell oppi gryten.
Tilsett tomater, kanelstangen, og et glass vann. Smak til med salt og pepper hvis det er behov.
La det koke opp, og la det småkoke under lokk i halvannen time. Ha i bønnene en halvtime før det er ferdig, de skal bare varmes opp.
Tips:
Chili smaker enda bedre hvis du lager den en dag før du skal servere den, (Da får smakene utviklet seg skikkelig), og det er veldig greit hvis du skal ha gjester og ikke har lyst til å være strandet på kjøkkenet. Bare ta den ut av kjøleskapet og varm den opp. Server med masse fersk brød, en bladsalat, og en god dose yoghurt naturell eller guacemole.