Jamies klissete sjokoladekake

Ingredienser
200 gram sukker
200 gram smør
200 gram selvhevende hvetemel, siktet
en toppet teskje bakepulver
3 store egg, helst fra frittgående høner
3 toppede spiseskjeer kakao
en håndfull mandelflak
100 gram kokesjokolade i biter

Sjokoladesaus:
100 gram god kokesjokolade
100 gram melis
100 gram smør
4 spiseskjeer melk

Fremgangsmåte

Varm opp ovnen til 180 grader celsius. Rør sukker og smør til det blir hvitt og luftig. Sikt melet og bakepulveret inn i smørblandingen. Tilsett eggene og bland alt sammen.

Deretter tar du kakaopulveret og blander med 8 spiseskjeer varmt vann i en kopp eller lignende til det blir glatt og jevnt.

Bland sjokoladeblandingen, mandelflakene, og bitene med kokesjokolade forsiktig inn i kakerøren. Hell røren i en smurt bakeform og fordel den jevnt utover. La den stå i ovnen i 18 til 20 minutter. I mellomtiden lager du sjokoladesausen. Smelt ingrediensene i en bolle som står over småkokende vann i en kjele. Rør til de er godt blandet. Når kaken er ferdig, ta den ut av ovnen og hell over sjokoladesausen mens kaken fremdeles er varm.

Sendt inn av Laila Bingslien

Forsiden akkurat nå
Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Svak stemning i det globale vinmarkedet
+

Svak stemning i det globale vinmarkedet

Prisfallet for både 2021- og 2022-årgangen av Bordeaux er til dels dramatisk. Liv-Ex tror imidlertid bunnen er nådd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Putt middagen i et pitabrød og du er klar for stranda eller skogsturen
Dagens rett

Putt middagen i et pitabrød og du er klar for stranda eller skogsturen

Denne lettlagde middagsretten passer godt på late sommerdager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matparadiset Kvitsøy har også en restaurant - bli med til Grøningen
+

Matparadiset Kvitsøy har også en restaurant - bli med til Grøningen

Det er når det blåser som friskest, og vinden haler og drar i både deg og båten, at det gjør ekstra godt å komme til restaurant Grøningen. Her ønskes velkommen til et eldorado av smaker og opplevelser – i et gammelt naust på en øy i havgapet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her