Kålpudding med kjøtt

Ingredienser
750 g hodekål
2 løk
2 poteter
5 dl vann
1 kjøttbuljongterning
5 skiver bacon

Farse:
500 g medisterdeig
2 ts salt
1 ss potetmel
2 dl vann
2 egg
2 ss tomatpuré
1 ss hakket frisk timian
pepper

Fremgangsmåte

Rens grønnsakene. Kål og løk finsnittes og potetene grovrives.
Kok opp vann og buljongterning i en stor kjele. Tilsett
grønnsaker/poteter og la det koke til kålen er mør. La det renne godt av. Spar på kraften til en eventuell saus.

Varm stekeovnen til 200 °C.
Pensle en ildfast form.

Farse:
Bland alle ingrediensene til en jevn farse. Legg kål og farse lagvis i formen, begynn og avslutt med kål. Fordel litt
smør eller baconskiver over og la formen stå på midterste rille i drøyt 30 minutter.

Forslag til tilbehør:
Kokte poteter eller ris, rørte tyttebær

Dagens mattips - Dagbladet 20060226

Sendt inn av Bjarne Berre

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her