Kålpudding med kjøtt

Ingredienser
750 g hodekål
2 løk
2 poteter
5 dl vann
1 kjøttbuljongterning
5 skiver bacon

Farse:
500 g medisterdeig
2 ts salt
1 ss potetmel
2 dl vann
2 egg
2 ss tomatpuré
1 ss hakket frisk timian
pepper

Fremgangsmåte

Rens grønnsakene. Kål og løk finsnittes og potetene grovrives.
Kok opp vann og buljongterning i en stor kjele. Tilsett
grønnsaker/poteter og la det koke til kålen er mør. La det renne godt av. Spar på kraften til en eventuell saus.

Varm stekeovnen til 200 °C.
Pensle en ildfast form.

Farse:
Bland alle ingrediensene til en jevn farse. Legg kål og farse lagvis i formen, begynn og avslutt med kål. Fordel litt
smør eller baconskiver over og la formen stå på midterste rille i drøyt 30 minutter.

Forslag til tilbehør:
Kokte poteter eller ris, rørte tyttebær

Dagens mattips - Dagbladet 20060226

Sendt inn av Bjarne Berre

Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her