KALVESKANK MED GREMOLATA

Ingredienser
1,2 til 1,6 kilo kalveskank
1 løk, hakket
1/2 sellerirot, hakket
2 gulrøtter, hakket
2 laurbærblad
En liten kvast timian, gjerne sitrontimian
2- 4 dl hvitvin
1 dl brødsmuler
1 dl finhakket bladpersille
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 dl god olivenolje
2 ts finrevet sitronskall
Sitronsaft

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader.

Gni kalveskanken med litt salt og brun den i en stor gryte. Løft ut, ha i grønnsakene og brun dem. Legg tilbake skanken, ha i laurbær og timian. Hell over vin. Sett på lokket, sett gryta i ovnen. Skru ned varmen og la bake i fem timers tid, gjerne så mye som over natta. Hvis du vil ha en mindre fuktig rett, ta av lokket mot slutten. (I så fall, snu skanken et par ganger, så den ikke blir tørr.)

Like før servering, lag gremolata: Bland smuler, persille, hvitløk, olje og sitronskall. (Sitronskallet bør bare være det ytre, gule området, ikke det hvite under.) Smak til med sitronsaft.

Når du skal servere, dekk kjøttet med gremolata og sett gryta på bordet. Server med godt brød, så man kan bruke det til å suge opp kraft.•

Sendt inn av Mari Therese Gjersøe

Forsiden akkurat nå
Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette blir ikke hverdagsmiddagen
Dagens rett

Raskere enn dette blir ikke hverdagsmiddagen

Ovnsbakt laks og hjemmelaget tzatziki er både vårlig og friskt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på grillet makrell med eksotisk følge
Dagens rett
Grillet makrell med ertehummus

By på grillet makrell med eksotisk følge

Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her