Kanelsnurrer
Foto: Norges sjømatråd

Kanelsnurrer

Fremgangsmåte

Søt deig:
Sikt alt det tørre i en bolle.

Varm melken til 25-30 grader og løs opp gjær i denne.

Ha i egget og hell det våte i det tørre.

Elt deigen i 10-15 minutter. Når det gjenstår 5 minutter, har du i smøret og lar dette eltes inn.

Forhev deigen i 30-45 minutter.

Kjevle ut deigen til et rektangel på ca 50x40 cm.

Smør på fyllet på halvparten av leiven og brett den andre delen over.

Skjær tynne strimler på ca 2 cm, tvinn disse godt og knyt dem i en knute.

Legg knutene på et bakebrett og etterhev i 45 minutter.

Pensle knutene med eggehvite og strø på perlesukker.

Stek bollene ved 220 grader i 10-12 min (over- og undervarme).

Fyll:
Smelt smøret i en kjele, og ha det deretter sammen med alle ingrediensene i en matprosessor.

Lag en fin masse av dette som du enkelt smører på deigen.

TIPS:
Sett alltid ovnen litt varmere enn det står i oppskriften. Når du åpner døren, mister du ofte litt av varmen. Ved å forhøye varmen på ovnen før du setter inn bakverket vil du unngå varmetap. Husk å sette ned temperaturen på ovnen til rett temperatur ifølge oppskriften så fort du har lukket døra.

Oppskriften er levert av www.villaperlesukker.no

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Forsiden akkurat nå
By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Torskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften
Dagens rett

Torskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften

Retten klarer seg utmerket godt med bare torsk og salsa verde. Men kjører du løpet helt ut, blir du rikelig belønnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her