Kanelsnurrer
Foto: Norges sjømatråd

Kanelsnurrer

Deilige kanelsnurrer som både barn og voksne vil elske.

Fremgangsmåte

  1. Søt deig:
  2. Sikt alt det tørre i en bolle.
  3. Varm melken til 25-30 grader og løs opp gjær i denne.
  4. Ha i egget og hell det våte i det tørre.
  5. Elt deigen i 10-15 minutter. Når det gjenstår 5 minutter, har du i smøret og lar dette eltes inn.
  6. Forhev deigen i 30-45 minutter.
  7. Kjevle ut deigen til et rektangel på ca 50x40 cm.
  8. Smør på fyllet på halvparten av leiven og brett den andre delen over.
  9. Skjær tynne strimler på ca 2 cm, tvinn disse godt og knyt dem i en knute.
  10. Legg knutene på et bakebrett og etterhev i 45 minutter.
  11. Pensle knutene med eggehvite og strø på perlesukker.
  12. Stek bollene ved 220 grader i 10-12 min (over- og undervarme).
  13. Fyll:
  14. Smelt smøret i en kjele, og ha det deretter sammen med alle ingrediensene i en matprosessor.
  15. Lag en fin masse av dette som du enkelt smører på deigen.
TIPS:
Sett alltid ovnen litt varmere enn det står i oppskriften. Når du åpner døren, mister du ofte litt av varmen. Ved å forhøye varmen på ovnen før du setter inn bakverket vil du unngå varmetap. Husk å sette ned temperaturen på ovnen til rett temperatur ifølge oppskriften så fort du har lukket døra.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her