Kanelsnurrer
Foto: Norges sjømatråd

Kanelsnurrer

Fremgangsmåte

Søt deig:
Sikt alt det tørre i en bolle.

Varm melken til 25-30 grader og løs opp gjær i denne.

Ha i egget og hell det våte i det tørre.

Elt deigen i 10-15 minutter. Når det gjenstår 5 minutter, har du i smøret og lar dette eltes inn.

Forhev deigen i 30-45 minutter.

Kjevle ut deigen til et rektangel på ca 50x40 cm.

Smør på fyllet på halvparten av leiven og brett den andre delen over.

Skjær tynne strimler på ca 2 cm, tvinn disse godt og knyt dem i en knute.

Legg knutene på et bakebrett og etterhev i 45 minutter.

Pensle knutene med eggehvite og strø på perlesukker.

Stek bollene ved 220 grader i 10-12 min (over- og undervarme).

Fyll:
Smelt smøret i en kjele, og ha det deretter sammen med alle ingrediensene i en matprosessor.

Lag en fin masse av dette som du enkelt smører på deigen.

TIPS:
Sett alltid ovnen litt varmere enn det står i oppskriften. Når du åpner døren, mister du ofte litt av varmen. Ved å forhøye varmen på ovnen før du setter inn bakverket vil du unngå varmetap. Husk å sette ned temperaturen på ovnen til rett temperatur ifølge oppskriften så fort du har lukket døra.

Oppskriften er levert av www.villaperlesukker.no

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

5
5/5 etter 31 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen