karamellpudding

Ingredienser
2 dl sukker
4 dl vikingmelk
2 dl kremfløte
4 ss sukker
1 vaniljestang
5 egg

Fremgangsmåte

Ha sukkeret i en 1 liters form og sett den på middels varm kokeplate til sukkeret har smeltet og er kastanjebrunt. Bruk grytekluter!!! Drei formen slik at karamellen blir fordelt over det hele.
Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang splittet på langs. Avkjøl blandingen noe og rør inn lett piskede egg. Hell blandingen i en tynn stråle over i den glaserte formen. La formen stå i 10 min før den settes i ovnen. Da setter røren seg og hindrer luftbobler.
Stek karamellpuddingen ved 125 grader i vannbad i ca 1 1/2 time. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig. Avkjøl formen til neste dag. Hvelv puddingen på et fatmed kant for å holde på karamellsausen. Pynt med pisket krem.

Sendt inn av Marianne Varsi

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her