Julepyntet marsipankake
Brodogkorn.no

Julepyntet marsipankake

Her er oppskriften på en deilig marsipankake som setter prikken over i-en etter etter like deilige julemåltid.

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. Hell over i en smurt 25 cm springform. Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175° i 30–40 minutter. Avkjøles på rist.

Fyll:
Pisk kremfløten sammen med sukkeret og hold av 1/3 av kremen til å smøre utenpå kaken. Knus bringebærene og rør inn melisen. Vend bringebærene forsiktig inn i kremen til fyllet.

Montering:
Del sukkerbrødet i tre like store deler. Start med et lag bringebærkrem på den nederste bunnen. Legg på neste kakebunn og fordel resten av bringebærkremen på den. Legg på den siste av kakebunnene.

Smør et lag med krem utenpå hele kaken. Farg marsipanen rød og kjevle ut lokket på et bakebord med litt melis. Rull marsipanen på kaken med en rullepinne, eller løft den over på kaka med hendene. Dra i marsipanen med den ene hånden mens du klemmer den inntil med den andre. Slik får du glatte kanter. Når du har fått kanten glatt og fin, og klemt marsipanen godt inntil siden på kaken, kan du skjære vekk overflødig marsipan med en kniv eller trinse.

Pynt med marsipankuler og sukkerstenger i marsipan, kandiserte cocktailbær, marsipanblader og melisglasur. På venstre side finner du link med instruksjoner til hvordan du lager marsipankuler, sukkertøystenger, marsipanblader og melisglasur.

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du vært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her