Kjøttdeig og løk i form

Ingredienser
500 g kjøttdeig el familiedeig
4 ss havregryn
2 dl melk
1/2 løk, finhakket
1 egg
1 ts salt
1 krm pepper
evt litt persille
4 mellomstore løk
smør

Saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl vann
1 kjøttbuljongterning
3 ss fløte
1 ss tomatpure
3 ss finhakket persille
1 ss finhakket gressløk
salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett ovn på 200 grader.
Legg havregrynene i en bolle og hell melken over. La det stå og svelle i 5 min.
Tilsett kjøttdeig, løk. salt, pepper og evt litt hakket persille.
Arbeid det smn til en løs farse.
Bre farsen ut i en smurt form, ca 15x25 cm.
Rens løkene og del dem i to fra roten og opp. Legg dem oppå farsen med snittflaten opp og trykk dem litt ned i farsen. Legg en smørklatt på hver halve løk.
Sett formen midt i ovnen og stek retten i ca 45 min til farsen er gjennomstekt.

Saus:
Smelt smøret og rør i melet. Spe med vann og tilsett buljong og la sausen koke i 5 min. Tilsett fløte, tomatpure og urter og kok opp. Smak godt til med salt og pepper.

Server formretten sammen med sausen og potetmos el kokte poteter.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her