Kjøttdeig og løk i form

Ingredienser
500 g kjøttdeig el familiedeig
4 ss havregryn
2 dl melk
1/2 løk, finhakket
1 egg
1 ts salt
1 krm pepper
evt litt persille
4 mellomstore løk
smør

Saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl vann
1 kjøttbuljongterning
3 ss fløte
1 ss tomatpure
3 ss finhakket persille
1 ss finhakket gressløk
salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett ovn på 200 grader.
Legg havregrynene i en bolle og hell melken over. La det stå og svelle i 5 min.
Tilsett kjøttdeig, løk. salt, pepper og evt litt hakket persille.
Arbeid det smn til en løs farse.
Bre farsen ut i en smurt form, ca 15x25 cm.
Rens løkene og del dem i to fra roten og opp. Legg dem oppå farsen med snittflaten opp og trykk dem litt ned i farsen. Legg en smørklatt på hver halve løk.
Sett formen midt i ovnen og stek retten i ca 45 min til farsen er gjennomstekt.

Saus:
Smelt smøret og rør i melet. Spe med vann og tilsett buljong og la sausen koke i 5 min. Tilsett fløte, tomatpure og urter og kok opp. Smak godt til med salt og pepper.

Server formretten sammen med sausen og potetmos el kokte poteter.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her