Kokke-Lises ostekake med sitron og rømme *

Ingredienser
Bunn:
10 store kjeks (digestive eller havrekjeks)
1/2 dl finhakkede valnøtter, kan sløyfes
3 ss demerarasukker/ brunt sukker
1 ts malt kanel
5 ss smeltet smør

Fyll:
550 g kremost naturell (Philadelphia egner seg bra)
150 g sukker
3 egg
1/2 vaniljestang
saft og revet skall av 1/2 sitron

Glasur:
1 beger rømme eller crème fraiche
4 ss sukker
1/2 vaniljestang

Fremgangsmåte

Knus kjeksen til smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker, nøtter, kanel og smør.
Kle en 22-24 cm kakeform med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen og stek bunnen
ved 175 grader i 10 min. Avkjøl bunnen. Bruk en kjøkkenmaskin og rør osten glatt og kremet. Visp gradvis inn sukkeret ved lav hastighet. Skrap ned langs kantene og tilsett frøene fra vaniljestangen, sitronskall og sitronsaft.
Rør inn eggene, ett om gangen. Skrap ned langs kantene og rør til massen er glatt.
Hell fyllet over bunnen og stek kaken ved 150 grader i ca 35 minutter.
Kaken skal være litt "dissete".

Glasur:
Visp sammen rømme, sukker og frøene fra vaniljestangen. Hell blandingen forsiktig over den varme kaken. Avkjøl kaken i kjøleskap i minst 4 timer eller natten over.

Pynt kaken med bær og pent oppskåret frukt. Jordbær, bringebær eller pasjonsfruktsaus smaker nydelig til.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her