Kokosboller
Foto: Alf Børjesson

Kokosboller

Det å lage koksboller er ingen kunst. Du fikser det lett selv hvis du følger vår enkle oppskrift.

Fremgangsmåte

Kokosboller:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.

Ha eggehviter i en mikser og miks dette på medium hastighet til eggehvitene begynner å bli stive. Ha så i litt og litt sukker. Etter at alt sukkeret er tilsatt, skal du piske i 2-3 minutter slik at du får en fin og stiv marengs.

Bland gelatinplatene med ½ dl kokende vann, rør godt og hell dette i marengsen.

Miks videre til massen begynner å tykne fint.

Sprøyt massen ut på kjeks med en stor rund tyll og la dem stå og tørke.

Lag glasuren.

Dypp bollene ned i glasuren ved å holde fast i kjeksen. Legg bollen på en gaffel og skrap sjokoladen av kanten under kjeksen og sett den på et bakepapir.

Strø kokos over og server.

Sjokoladeglasur:
Smelt sjokoladen over vannbad og ha i kokosfett. Kokosfettet tynner ut sjokoladen slik at den blir lettere å jobbe med. Rør godt.
 
TIPS:
Du kan også lage kokosboller uten kjeks. Sprøyt da ut marengsen rett på et bakepapir og ha disse i kjøleskap eller fryser. Dypp dem i sjokolade ved å bruke en gaffel.
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

4
4/5 etter 73 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen