Franske brente mandler
Foto: iStockphoto

Franske brente mandler

Lag brente mandler slik franskmennene gjør det. Med honning og salt blir de til snacks som få klarer å holde fingrene unna.

Fremgangsmåte

Først skal du riste mandlene. Fordel mandlene på en bakeplate (usmurt) og sett inn i kald ovn.

Sett ovnen på 175 grader. Åpne ovnsdøren innimellom og rør i mandlene. Mandlene skal være i ovnen ca 15 minutter.

Bland sukker og salt.

Bland honning, vann og olje i en vid stekepanne. Skru opp varmen til middels styrke og la blandingen koke opp mens du rører.

Tilsett de ristete mandlene og la koke videre til all væsken er absorbert. Med en gang det har skjedd, heller du mandelmassen over i en glassbolle.

Dryss over sukker-salt-miksen og bland godt. Hell alt over på et smurt bakepapir eller silikonmatte for avkjøling. Oppbevares tørt i en kakeboks el.l.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 8 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her