Kreolsk

Ingredienser
400 gr. kalkunfilet
50 gr. mel
1 1/2 grønn chili
1 1/2 rød cili
1/2 ts basilikum
1/2 ts oregano
1/2 ts timian
1/2 ts paprika
2 hvitløk kinesisk
1/4 ts svart pepper
1/4 ts hvit pepper
1/4 ts cayenne pepper
1 ts salt
1 ss worchestershiresauce
2 ox knuste tomater
1 dl gressløk
3 sjalottløk
1 1/2 cm sitrongress
2 dl hønsekraft
4 ringer fersk ananas
Solsikkeolje

Fremgangsmåte

Kalkunen skjæres i 2 cm strimler, rulles i mel som er iblandet pepperet, stekes sammen med løk og chilli i olje. Helles over i gryte og ha i resten av krydder og tomater, småkokes i 1 1/4 - 1 1/2 time. Tilsett gressløk og ananas siste 5 minutter.

Sendt inn av Harry Inge Berntsen

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her