Krydrede kjøttboller med potetpure og tomatsalat

Ingredienser
600 g kjøttfarse av lam, storfe eller kylling
1 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ts finhakket frisk chili
3 ss finhakket koriander eller oregano

Fremgangsmåte

Smak farsen til med finhakket sjalottløk, hvitløk, frisk chili (fjern frø og hinner) og urter. Form til små kjøttboller og stek i stekepanne med olje/smør. Legg kjøttbollene over en gryte med litt kraft/vann og la dem trekke ferdig i kraften.
Skrell og del mandelpoteter i skiver og kok møre i usaltet vann. Slå av kokevannet (ta ev vare på det og bruk det til å spe mosen). Mos potetene grovt med en ”stapper” ev bruk en gaffel. Spe med kokevannet eller varm melk til du får en passe konsistens. Rør inn smør og soltørkede tomater og smak til med salt og pepper.
Server kjøttbollene med potetmos, kraften smakt til med litt soyasaus og jevnet med litt maisenna. En grønn salat eller en tomatsalat smaker godt ved siden av.

Sendt inn av Livar Dubland

Forsiden akkurat nå
Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her