Kyllinggrillspyd i lompe

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i passe store grillbiter. Bland sammen marinaden i en liten plastpose og ha i kylling og reker. Knyt posen og legg den kjølig noen timer eller gjerne et døgn.

Træ grillspyd med kylling, reker (scampi) og ananas. Legg dem på grillen, gjerne på et stykke aluminiumsfolie for å unngå at kjøttet setter seg fast. Tiden avhenger av grillens varme. Legg et par lomper på hver tallerken og smør over korianderpesto (sterk). Legg over grillspydene og drypp over litt mildnende rømme.

Korianderpestoen:
Ha solsikkekjerner, koriander (gjerne blandet med persille og noe mynte), grønn chili samt olje i en hurtigmikser og mos til smørbar konsistens.
 
Tips:
Hold rundt lompa med grillspydet inni. Trekk ut grillspydet mens kjøttet forblir i lompa. Da er det enkelt å spise enten med hendene eller med kniv og gaffel.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her