Kyllinggrillspyd i lompe

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i passe store grillbiter. Bland sammen marinaden i en liten plastpose og ha i kylling og reker. Knyt posen og legg den kjølig noen timer eller gjerne et døgn.

Træ grillspyd med kylling, reker (scampi) og ananas. Legg dem på grillen, gjerne på et stykke aluminiumsfolie for å unngå at kjøttet setter seg fast. Tiden avhenger av grillens varme. Legg et par lomper på hver tallerken og smør over korianderpesto (sterk). Legg over grillspydene og drypp over litt mildnende rømme.

Korianderpestoen:
Ha solsikkekjerner, koriander (gjerne blandet med persille og noe mynte), grønn chili samt olje i en hurtigmikser og mos til smørbar konsistens.
 
Tips:
Hold rundt lompa med grillspydet inni. Trekk ut grillspydet mens kjøttet forblir i lompa. Da er det enkelt å spise enten med hendene eller med kniv og gaffel.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag
Dagens rett
Rask suppe med kjøttdeig

Har du kjøttdeig, eller bare grønnsaker, har du middag

Med denne oppskriften lager du raskt en smaksrik hverdagsrett, perfekt når du har mye på timeplanen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her