Kyllinglår i yoghurt tandori med rismix

Fremgangsmåte

Rør yoghurt, tandorikrydder og hvitløk sammen og smak til med salt og pepper.
 
Ha i kyllinglårene og la de marinere i et par timer eller natten over i kjøleskapet.
 
Ta kyllinglårene opp av marinaden og legg dem på en bakeplate med bakepapir. Stek kyllinglårene i ovnen i ca. 45 min. ved 160 grader.
 
Skjær paprikaen i strimler og bak dem møre i ovnen i ca. 20 min. ved 160 grader. Ha paprikaen i en blender sammen med hvitløken. Blend det sammen til en tykk pure sammen med litt olivenolie.
 
Tilsett parmesanen og blend glatt, smak til med salt og pepper.
 
Kok risen som anvist på pakken. Bland så den varme risen sammen med paprikapuréen og purreringene og smak til med salt og pepper.
 
Pynt evt. med litt høvlet parmesan.

Sendt inn av Flemming Lykke

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her