Laks i folie

Ingredienser
4 stykker laksefilet à ca. 180 g

1 stor gulrot

1/2 squash

1/2 liten purre, den lyse delen

1 liten bit frisk ingefær

2 lime

4 ts smør

god olivenolje

salt og pepper

aluminiumsfolie

Fremgangsmåte

Lag 4 dobble ark med aluminiumsfolie. Arkene må være så store at fisken enkelt kan pakkes inn. Skjær alle grønnsakene i fyrstikk-tynne strimler.Bruk en aspargesskreller på gulroten og squashen og lag tynne skiver på langs. Del skivene i to på tvers og skjær de så i tynne strimler. Del purren på langs, skyll mellom lagene med kaldt vann for å få bort evt. rester av jord. Skjær purren i tynne strimler.Smør foliearkene med litt olivenolje. Bland grønnsakene og fordel halvparten på foliearkene. Legg på fiskestykkene og krydre med salt og pepper. Press saften fra 1/2 lime over hvert fiskestykke og fordel resten av grønnsakene. Avslutt med finstrimlet eller hakket ingefær og en god stråle olivenolje.Klem pakkene godt sammen og stek dem ved 200 grader i ca.20 minutter.Server med ris, poteter eller pasta etter ønske.



Tips:
Dryss over litt finhakket gressløk før servering. Istedenfor frisk ingefær kan du bruke sushi ingefær. Den er litt sursøt og ikke så sterk så da kan du bruke litt mer.

Sendt inn av Henning Rognli

Forsiden akkurat nå
Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her