Laks i folie

Ingredienser
4 stykker laksefilet à ca. 180 g

1 stor gulrot

1/2 squash

1/2 liten purre, den lyse delen

1 liten bit frisk ingefær

2 lime

4 ts smør

god olivenolje

salt og pepper

aluminiumsfolie

Fremgangsmåte

Lag 4 dobble ark med aluminiumsfolie. Arkene må være så store at fisken enkelt kan pakkes inn. Skjær alle grønnsakene i fyrstikk-tynne strimler.Bruk en aspargesskreller på gulroten og squashen og lag tynne skiver på langs. Del skivene i to på tvers og skjær de så i tynne strimler. Del purren på langs, skyll mellom lagene med kaldt vann for å få bort evt. rester av jord. Skjær purren i tynne strimler.Smør foliearkene med litt olivenolje. Bland grønnsakene og fordel halvparten på foliearkene. Legg på fiskestykkene og krydre med salt og pepper. Press saften fra 1/2 lime over hvert fiskestykke og fordel resten av grønnsakene. Avslutt med finstrimlet eller hakket ingefær og en god stråle olivenolje.Klem pakkene godt sammen og stek dem ved 200 grader i ca.20 minutter.Server med ris, poteter eller pasta etter ønske.



Tips:
Dryss over litt finhakket gressløk før servering. Istedenfor frisk ingefær kan du bruke sushi ingefær. Den er litt sursøt og ikke så sterk så da kan du bruke litt mer.

Sendt inn av Henning Rognli

Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her