Lammestek (leirgryte)

Ingredienser
2 kg lammestek
4 fedd hvitløk
8 kvaster rosmarin
salt og pepper
2,5 dl rødvin
4 ss smør
3 ss hvetemel
rips- eller peppermyntegele til servering

Fremgangsmåte

Lag små dype kutt i kjøttet. Skjær hvert hvitløkfedd i 2-4 på langs, og stikk dem inn i snittene i kjøttet. Gjør det samme med rosmarinen. Legg kjøttet i den fuktige leirgryten og bruk rikelig med salt og pepper. Legg lokket på gryten og sett den i kald ovn.
220 grader - 1 time

Varm opp vinen i en liten gryte, ikke kok, og hell den over kjøttet. La stå videre med lokk i 30 min. Hell 5 dl varmt vann rundt lammet, og la stå videre med lokk i 40-50 min.

Imens blander du smør og mel til en krem. Legg kjøttet på et fat, dekk med folie og sett til side. Sil kokesjyen i en gryte og kok opp. La småkoke mens du har smørblandingen i litt etter litt under visping. La småkoke i 3 min under visping til den tykner. Smak til med salt og pepper. Skjær opp kjøttet og server med sesongens grønnsaker, saus og rips-eller peppermyntegele

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her