Lavkarbo Pannekake- og Vaffelrøre

Ingredienser
- 300 gr cottage cheese
- 9 stk egg
- 150 gr smeltet smør
- 1 ts salt
- 80 gr bokhvetemel, havremel, sammalt hvete grov, eller annet "melprodukt" *
- 2 dl fløte eller rømme (fløte til pannekaker, rømme passer best til vafler)


*= bokhvetemel passer godt for folk med glutenallergi, ellers kan man bruke det melet man ønsker. Ønsker du mindre karber, erstatter du melet med f.eks. Torkils Ketolyse Bakemiks. Da blir det ikke mange karbene pr. pannekake eller vaffel...

Evt. krydder og andre smakstilsettinger tilsettes etter smak.

Fremgangsmåte

Kjøres sammen med en stavmikser. La svelle i ca 15 min. Stekes som vanlige pannekaker.

Har imidlertid oppdaga at det er enklere å berge wrapsene/pannekakene fra å gå i stykker ved å "helle" dem på en stor middagstallerken når de er ferdigstekt på den ene siden, for så å "hvelve" den over panna igjen etterpå, heller enn å bruke en vanlig stekespade.

Du kan og bruke denne røra til vafler, da smaker det best om du bruker rømme heller enn fløte i røra, og spe med fløte eller vann om røra blir for tyll... snaddermat...

Sendt inn av Per Sivertsen

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her