Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Dagens rett
phpvdw35j.jpg

Dampet kveite med syrlige rotgrønnsaker og fondantpoteter

Denne helgen får den guddommelige kveita følge av flotte rotgrønnsaker - et skikkelig norsk festmåltid.
Redaksjonen
02 Oktober 2010 - 01:00
Vi har verdens beste fisk og skalldyr her til lands, og kveite er en av de virkelig store delikatessene vi kan fråtse i.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Dampet kveite med syrlige rotgrønnsaker og fondantpoteter

phpacacue.jpg

Fremgangsmåte

Start med potetene. Skrell og skjær dem i store terninger.

Kok dem møre i kjøttkraft med hvitløk og persille. Da får de god smak.

Nøtte- og soyasmør:
Smelt smøret på svak varme. Hell av det klare smøret, bunnfallet skal ikke med.

Tilsett det klarnede smøret hvitløk og persille og la det trekke på svak varme til det blir nøttebrunt. (Derav navnet nøttesmør).

Sil smøret og rør inn sitronsaft og soyasaus like før servering. Smøret vil da "sprekke", noe det skal.

Rotgrønnsakene:
Rens og skjær grønnsakene i jevnstore terninger. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann med pepper og smør.

Rens vårløkene og skjær av den nederste hvite stilken som du lar koke med de siste par minuttene.

Rør inn sukker så grønnsakene blir glasert.

Spinattimbal:
Fres løk og hvitløk til timbalene i smør, til løken er myk men ikke har tatt farge.

Vend inn spinaten og smak til med salt og pepper. Form blandingen til fire runde timbaler (sylindre).

Kveiten:
Kok opp vann med salt til fisken og legg i fiskefiletene.

La dem trekke på middels varme, de må ikke koke. Det tar ca 6 minutter, da er de akkurat gjennomkokt.

Legg opp fiskestykkene på varme tallerkner med timbalen og grønnsaker rundt, fondantpoteten og drypp over nøtte- og soyasmøret.
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-537611756.jpg
Les dette om du opplever tekniske problemer

Vi har fornyet oss

Å flytte over hele det gigantiske nettstedet aperitif.no til en ny plattform, kan medføre enkelte problemer. Vi håper på din tålmodighet om du skulle oppleve dette, og jobber på spreng for å gi deg en maksimal leseropplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

iStock-1129503705.jpg
Ukens drink

Denne varmer godt etter skituren

Det fine er at du kan bruke whiskyen du har i skapet. Drinken vil forandre karakter etter hvoedingrediensen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her