Løk- og potetpai

Løk- og potetpai

Dette er kanskje en pai du vil oppleve som en rustikk med potet, løk og ost. Du kan bruke den middag eller som kveldsmat. Uansett, godt smaker den.

Fremgangsmåte

Bunnen:
Kjør cottage cheese i en kjøkkenmaskin i et minutt før margarin og mel tilsettes. Kjør dette raskt til en godt blandet masse. La deigen hvile i kjøleskap mens du lager fyllet.
 
Fyllet:
Fres den strimlede løken i en panne til den er lysebrun. Tilsett purren. Kok sjalottløken i et par minutter. Bland melk, egg og ost sammen.
 

Kjevle deigen ut til en rund leiv som passer paiformen. Den kan godt henge litt utenfor kanten, så unngår du at den "krymper".

Prikk bunnen med en gaffel og forstek den i 10 minutter ved 200 grader. Ta formen ut av ovnen og ha i løk, poteter og osteblandingen.

Stek paien på nederste rille i ovnen i 30-40 minutter på 200 grader. Server gjerne en salat til.

Vi har enda flere supre oppskrifter på pai

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen