Multekake til den store festen
Foto: Christian Brun

Multekake til den store festen

Den storslagne festkaken signert konditor Sverre Sætre, kan lages flere dager i forveien og fryses frem til den skal spises.

Fremgangsmåte

Bunn:
Hakk mandlene sammen med hvetemelet i en foodprosessor. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn. Vend mandelblandingen inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott.

Hell røren over i en smurt springform på 22 cm i diameter og stek midt i ovnen på 180 °C i 20–30 minutter. Avkjøl på rist.

Gelé:
Kjør bærene i en foodprosessor og press puréen gjennom en sil slik at du får ut stenene. Du trenger 2 dl ferdig puré. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Ha puré, vann og sukker i en kjele og varm til kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen. Hell alt over i en liten form så det blir 2–3 cm tykt.

Sett i fryseren til den stivner, det er ingen fare om den fryser. Kutt i biter og la dem ligge i fryseren til de skal brukes.

Ostekrem:
Bløtlegg gelatinen i vann i ca. 5 minutter. Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice til en glatt masse i en foodprosessor. Varm appelsinjuicen til kokepunktet og trekk kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen. Tilsett appelsinjuicen i osteblandingen og rør den godt inn. Du kan gjerne bruke en foodprosessor. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen ved hjelp av en slikkepott.

Marengs:
Pisk sukker og eggehviter til stiv marengs.

Montering:
Løsne ringen fra kakebunnen. Vask ringen og plasser den på en flat tallerken med bakepapir under. Legg mandelbunnen i bunnen av ringen og fyll ostekrem til halvveis opp på ringen. Legg i biter med multegelé og fyll på med ostekrem til toppen av ringen. Stryk med en palett så kaken blir helt jevn. La kaken stå i fryseren over natten eller til den er gjennomfryst.

Ta kaken ut av fryseren ca. 4 timer før den skal serveres, og dekk toppen av kaken med multesyltetøy. Varm ringen med et varmt fuktig håndkle så den løsner lettere. Ringen må fjernes før kaken settes til tining i kjøleskapet. Før servering smører du marengs langs sidene av kaken, og brenner av med en gassbrenner. Dekorer kaken etter eget ønske. 

Makronene kan du lage selv

Se våre andre oppskrifter på feststemte kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen