Multesoufflé servert med ferskostsorbet, chilikrydret mango- papayasalat og valmuenougatine Lakka- og vaniljesaus
Foto: Eva Brænd

Multesoufflé servert med ferskostsorbet, chilikrydret mango- papayasalat og valmuenougatine Lakka- og vaniljesaus

Fremgangsmåte

Smør og sukre fire suffléformer.

Bland eggeplommer, sukker og maizena til vaniljekremen. Varm melk, fløte og vaniljestang. Hell fløte-melken over eggeplommene og kok opp under omrøring

Kjør puré av multene og sil. Kok ned til fast puré.

Sufflé:
Bland 5 ss vaniljekrem med 1dl puré. Lettpisk eggehvitene og ha i sukker. Pisk til myke topper. Vend ned hvitene forsiktig. Stek i 10 min. i ca. 180 grader.

Mango-papayasalat:
Skjær frukten i fine staver. Kok opp appelsinsaft sukker og chili og la det trekke til passe smak. Ha i frukten og mynten i laken når den er kaldt og la den stå å trekke.

Ferskostsorbet:
Kok sukker lake å la den bli kald. Kjør osten i food processoren og spe med sukkerlake og glukose. Smak til med limesaft.

Nougatine:
Kjør demerarasukker i foodprocessor til fint pulver. Sikt sukkeret på en silikonmatte og dryss over med litt valmuefrø. Smelt sukkeret med skibrenner.

Kok multer til sausen med vann, sukker og vanilje til god og kraftig smak. Sil og jevn med maizena. Smak til med multelikør. Monter med smør.

Sendt inn av Robert Lie - Statholdergaarden

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen