Napoleonskake anno 2002 tilsmakt med karri servert med syrlig basilikumsorbet, pistasjebrownie og varm bringebærsirup
Foto: Eva Brænd

Napoleonskake anno 2002 tilsmakt med karri servert med syrlig basilikumsorbet, pistasjebrownie og varm bringebærsirup

En kakeservering for de helt spesielle anledninger. Du kan fint nøye deg med deler av den.

Fremgangsmåte

  1. Napoleonskakebunn:
  2. 5 plater butterdeig kjevles tynt ut, prikkes og stekes under press til de er gylne.
  3. Melisglasur:
  4. Rør ut en tredel av melisen i eggehviten, tilsett limesaft og vaniljesukker og pisk i 10 minutter. Ha i resten av melisen og pisk videre i 2 minutter. Stryk glasuren på butterdeigen mens den fortsatt er litt varm.
  5. Karrikrem:
  6. Kok sitronsaft, glukose, sukker, vaniljefrø, karri og litt vann til 120 grader. Spe med eggeplommene under kraftig pisking og pisk til det hele er kaldt.
  7. Stivpisk fløten og bløtlegg gelatin. Rør kremosten med eggene og vend inn krem og gelatin.
  8. Servering: 
  9. Fordel karrikrem på halvparten av butterdeigen. Legg den andre halvparten på toppen. Sett kaldt i 30 minutter. før porsjonsstykker skjæres.
  10. Basilikumsorbet:
  11. Kok sukkerlake av alle ingrediensene unntatt basilikum og sitron. Avkjøl helt og kjøt i blander sammen med basilikum, smak til med sitron.
  12. Brownie:
  13. Smelt sjokolade og smør, rør alt sammen, tilsett hakket sjokolade. Stek som vanlig brownies ved 170 grader i ca 20 minutter.
  14. Bringebærsirup:
  15. 100 g sukker karamelliseres med vann. Deglaser med ½ dl bringebæreddik. Tilsett 1 dl sukkerlake, 200 g friske bringebær og saften av 1-2 lime. Reduser til sirup, sil. 5 store mynteblader snittes til chiffonade (tynne strimler). Garner sirupen med mynten rett før servering.
  16. Servering: 
  17. Skjær brownie i små biter. Legg en skje basilikumsorbet på hver. Server napoleonskaken med dette ved siden av.

Sendt inn av Ole-Erik Løkken - Bølgen & Moi

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her