Oreokake

Ingredienser
INGREDIENSER150 g mel150 g sukker75 g kakaopulver2 ts bakepulver1 ts salt2 stk egg2,5 dl melk3 ss olje, helst nøytral solsikke/druekjerneolje2 ts vaniljesukker2 pk oreo-kjeksSjokoladetrekk 150 g smør1 dl kakaopulver4 ss melis1 dl melkFyll 2 dl kremfløte3 ss melishakket oreokjeks (resten av kjeksen)

Fremgangsmåte

FREMGANGSMÅTEForvarm ovnen til 180 grader.Gjør klar to springformer med bakepapir i bunnen.Gjør klar kjeksen ved å ta fra hverandre den ene siden på alle kjeksene. Legg kjekshalvdelene med fyllet utover bunnen av formene med bakepapir. Legg resten til side.Rør sammen sukker, mel, kakaopulver, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Ha i egg, melk og olje og rør til det blir en jevn blanding.Fordel røren mellom de to formene med kjeksen. og spre røren utover. Stek dem i ovnen i 30 minutter.Avkjøl på rist. Fjerne bakepapiretSjokoladetrekkSmelt smøret og rør inn kakaopulver og melis. Ha i litt melk og rør rundt. Avkjøl til den blir stiv nok til å smøres på kakene (som også må være kalle, eller blir det for tyntflytende).Nå sjokoladetrekket er smurt på kan du gjøre resten.FyllPisk kremen sammen med melisen. Hakk resten av kjeksen (de halvdelene uten fyll). Vend dem inn i kremen.Legg en av de to kakeformene i bunnen. Ha på halvparten av kremen. Legg den andre kakedelen på toppen og har resten av kremen øverst.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her