Oreokake

Ingredienser
INGREDIENSER150 g mel150 g sukker75 g kakaopulver2 ts bakepulver1 ts salt2 stk egg2,5 dl melk3 ss olje, helst nøytral solsikke/druekjerneolje2 ts vaniljesukker2 pk oreo-kjeksSjokoladetrekk 150 g smør1 dl kakaopulver4 ss melis1 dl melkFyll 2 dl kremfløte3 ss melishakket oreokjeks (resten av kjeksen)

Fremgangsmåte

FREMGANGSMÅTEForvarm ovnen til 180 grader.Gjør klar to springformer med bakepapir i bunnen.Gjør klar kjeksen ved å ta fra hverandre den ene siden på alle kjeksene. Legg kjekshalvdelene med fyllet utover bunnen av formene med bakepapir. Legg resten til side.Rør sammen sukker, mel, kakaopulver, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Ha i egg, melk og olje og rør til det blir en jevn blanding.Fordel røren mellom de to formene med kjeksen. og spre røren utover. Stek dem i ovnen i 30 minutter.Avkjøl på rist. Fjerne bakepapiretSjokoladetrekkSmelt smøret og rør inn kakaopulver og melis. Ha i litt melk og rør rundt. Avkjøl til den blir stiv nok til å smøres på kakene (som også må være kalle, eller blir det for tyntflytende).Nå sjokoladetrekket er smurt på kan du gjøre resten.FyllPisk kremen sammen med melisen. Hakk resten av kjeksen (de halvdelene uten fyll). Vend dem inn i kremen.Legg en av de to kakeformene i bunnen. Ha på halvparten av kremen. Legg den andre kakedelen på toppen og har resten av kremen øverst.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her