Ostekake

Ingredienser
Bunn:
12 havrekjeks - i biter
100 g smør - romtemperert
1/2 ts kanel

Ostefyll:
500 g kremost naturell
1 dl seterrømme
saft og revet skall av 1 sitron
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
4 egg

Søt rømmekrem:
2 dl seterrømme
2 ss melis
lime og bringebær til pynt

Fremgangsmåte

Bunn: Kjør alt til en jevn masse i foodprocessor. Ha blandingen i en form (26 cm diam). Fordel massen godt og klem den smn til en bunn. Stek på nederste rille ved 180 grader i 10 min.

Ostefyll: Rør smn ost og rømme til klumpfri røre.
Visp smn resten av ingr. og bland.
Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Skru ned temp til 140 grader og stek kaken i ca 30 min. Kaken er ferdig når den er stivnet langs kantene men fortsatt "disser" på midten.
Da smaker den aller best! Avkjøl.

Stivpisk rømme og melis og fordel kremen over kaken. Pynt med tynne skiver av lime og friske bringebær.
Bare litt på midten av kaken. Less is more...

Tips: Lag kaken dagen før den skal serveres. Den trenger litt tid for å stivne etter steking.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her