Ostekake med chévre og posjert pære
Foto: Matprat.no/Synøve Dreyer

Ostekake med chévre og posjert pære

Denne bakte ostekaken skiller seg ut med chevre og de posjerte pærene.

Fremgangsmåte

  1. Kakebunn:
    Forvarm stekeovnen til 180 °C. Legg bakepapir i bunnen av en springform (20 cm).
  2. Smelt smør. Knus havrekjeks og nøtter fint, og bland dem med sukker, kanel og smeltet smør.
  3. Tips:
    I stedet for kjeks kan du bruke knekkebrød med kanel.
  4. Klem kjeksblandingen ut i bunnen og litt oppover kantene. Sett formen midt i ovnen og stek bunnen i 10 minutter.
  5. Ta ut formen og senk varmen i ovnen til 160 °C.
  6. Fyll:
    Ha ingrediensene til fyllet i en miksebolle og kjør til en jevn, glatt masse. Bruk en slikkepott og skrap langs kantene og kjør maskinene én gang til for å få med all osten.
  7. Hell massen forsiktig i formen (hell massen via baksiden av en øse eller stekespade som du holder ned mot bunnen).
  8. Plasser formen midt i ovnen og stek i 40-45 minutter, til fyllet har stivnet, men fortsatt «disser» når du tar på overflaten.
  9. Topping:
    Bland ingrediensene til toppingen og hell den over kaken. Plasser den tilbake i ovnen i 10 minutter, eller til toppingen har stivnet. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt i formen.
  10. Posjerte pærer:
    Kok opp vann og ha i teposer, sukker, vaniljestang, sitronskall og -saft.
  11. Tips:
    i stedet for vaniljestang kan du bruke 2ts vaniljesukker.
  12. Skrell pærene og del dem i biter (1x1 cm). Ha pærebitene i teen og kok opp. Senk varmen og la bitene trekke i 5-6 minutter, eller til de er møre, men fortsatt holder fasongen.
  13. Løft pærebitene ut av teen med en hullsleiv og avkjøl dem.
  14. Servering:
    Server ostekaken toppet med pærebiter og pynt med friske, spiselige blomster. På bildet er det brukt blomster og blader av rød oxalis (gjøkesyre).

Tips:
Andre spiselige blomster er for eksempel ringblomst, blomkarse, rose, kornblomst, nellik, pelargonia, primula, fuksia og agurkurt.

Tips:
Ostekaken kan bakes opptil 2-3 dager før den skal serveres, og kan oppbevares i opptil en uke i kjøleskap.

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nudler er den beste hurtigmiddagen
Dagens rett

Nudler er den beste hurtigmiddagen

Stekte nudler er godt å ty til i en travel hverdag. Denne oppskriften er både lynrask å lage og full av smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her